TEHTÄVÄ 4.
Ravintolan henkilökunnalla vaaditaan tilanneherkkyyttä ja nopeaa reagointikykyä yllättävissä tilanteissa. Miten asiakaspalvelijana toimit seuraavissa tilanteissa:
Ravintolan henkilökunnalla vaaditaan tilanneherkkyyttä ja nopeaa reagointikykyä yllättävissä tilanteissa. Miten asiakaspalvelijana toimit seuraavissa tilanteissa:
A) asiakkaalta putoaa noutopöydästä kerätty salaattilautanen ja salaattikastike lentää toisen asiakkaan vaatteille
: Kysyn jos kyseinen asiakas tarvitsee apua ja autan jos sitä tarvitaan sekä siivoan lattialle pudonneet ruuatB) seurueen isäntä on maistanut ja hyväksynyt tarjoilemasi viinin, mutta yhden vieraan mielestä viinissä on vikaa
: Tarjoan hänelle erillaista viiniä
C) asiakas keskeyttää tilaamansa annoksen syömisen ja alkaa vilkuilla ympärilleen
C) asiakas keskeyttää tilaamansa annoksen syömisen ja alkaa vilkuilla ympärilleen
: Menen kysymään että onki jokin vialla ja autan asiakasta jos voin
D) täyteen varattuun ravintolaa saapuu 8 hengen seurue, jonka varausta ei löydy
D) täyteen varattuun ravintolaa saapuu 8 hengen seurue, jonka varausta ei löydy
: Katson että onko mitään järjestättevissä, ja arvion kuinka kauan menee että paikkoja vapautuu ja toki pahoittelemme asiakkaita
Asiakas väittää, että pihvi on sitkeää ja tarjoilu liian hidasta. Miten hoidat tilanteen?
: Pahoittelen asiakasta ja vien terveiset keittiöön
Ravintolaan saapuu seurue kansainvälisiä asiakkaita. Mitä suomalaisia juomia ja ruokia heille suosittelet?
: Riippuen asiakkaista ja ravintolasta mutta varmaan mahdollisimman suomalaista ruokaa jos he sitä haluavat
Selvitä miten tarjoilet punaviiniä 10 hengen seurueelle, kun emäntänä toimii nainen ja vieraat kaikki ovat miehiä?
Selvitä miten tarjoilet punaviiniä 10 hengen seurueelle, kun emäntänä toimii nainen ja vieraat kaikki ovat miehiä?
: eka puolille miehistä tarhoillaan ja keskinmäiseksi emännälle ja sitten lopuille miehille
Millä perusteella asiakkaat arvioivat palvelua ruokaravintolassa? Millä perustella itse arvioit kun olet asiakkaana ravintolassa?: Ruuan maku, ilmapiiri, disaini, palvelun laatu.
Millä perusteella asiakkaat arvioivat palvelua ruokaravintolassa? Millä perustella itse arvioit kun olet asiakkaana ravintolassa?: Ruuan maku, ilmapiiri, disaini, palvelun laatu.
TEHTÄVÄ 3.5
Tilausmääräys ja ainekset maalais leivälle
Tilaus : Graham jauhoja 300g ja auringonkukansiemeniä 150g
Ainekset maalais leipään :
Vehnäjauhoja 700g, graham jauhoja 300g, 50g hiivaa, 20g suolaa, 35g siirappia, 150g auringonkukansiemeniä, 600ml vettä, 50g voita
TEHTÄVÄ 3.
Suunnittele tilausmääräys Runebergin päivälle.
Piia Derp
Kirkkokatu 12
Henkilöstöosasto
111000 Kaupunki
Puh. 1223 123 33
Tilaisuuden ajankohta Tuloaika : 14.00 Lähtöaika : 19.00
Päivämäärä. Torstai 05.02.2015
Juhlapaikka Random steak house
Pöytiin tarjoilu
Juomat : Sitruunajäävesi, Talon virvokejuomat, Pääruoka Viini : Vieux Château Mazerat 2011
Vierasmäärä 20
Pöytämuodot 2 x 10 hengen pöytää
Aikataulu Tarjoiliat klo 12 asiakkaat 14/14.30
MENU :
Alkuruoka
Chicken wingssejä
Pääruoka
Lehtipihvi, ranskalaisilla perunoilla ja coleslawia
Jälkiruoka
Runebergin Vohvelit
TEHTÄVÄ 2.
Eli 4jälle henkilölle suunniteltu menuu Runebergin päiväksi.
(sisältää raaka-aine tilauslistan)
Alkupala chicken wingssejä 300g.
Maustettu oman maun mukaan, chiliä, kanelia, valkosipulia, suola, pippuri ....etc. paisto vaiheessa voi vaikka lisätä "hieman" sweet chili soossia wingseihi että saa makua lisää.
Pääruoka Lehtipihvi, ranskalaisilla perunoilla ja coleslawia.
150g per pihvi eli 600g yhteensä, itsetehty maustevoi eli 200g voita, nippu persiljaa ja valkosipulia muutama kynsi, suolaa, pippuria.
Lisukkeet pihvin kanssa coleslaw ja ranskalaisia perunoita.
Puolikas kaali, 2 porkkanaa, 2 omenaa ja majoneesia sekaan. Ranskalaisiin semmone 1kg perunoita, hyvä tapa valmistaa omatekoset ranskikset on ku ettii youtubesta heston blumenthal chips.
Jälkiruoka "Runebergin Vohveleita".
2 kananmunaa, 3dl vichyvettä, 3dl vehnäjauhoja, 2tl leivinjauhetta, suolaa hyppysellinen, 100g sulatettua voita. Lopuksi eri lisukkeita vohveleille karamellisoidut ananas palat (1 kokonainen ananas), banaani (terttu), tuoreet mansikat (rasia/pari) ja kermavaahtoa (2dl).
Moro vaan kaikille
Sain ensimmäiseksi tehtäväksi
tälle kurssille suunnitella oman ravintolan liikeidean.
Päädyin steak house tyyliseen
ravintolaan mikä voisi sijoittua vaikka Helsingin keskustaan missä myytäisiin
ihan pihvi annoksia, että tyyliin valitset pihvin painon x määrä ja sit siihen
lisukkeet. Hinta taso olis sitte isompi mitä painavamman pihvin ostais, juomisiks
varmaa olis hyvä perus virvoke hana/pullo joumat, alkoholi juomia sekä
kahvi/tee ja voisha niit jälkiruokiiki olla listalla esim jotai pirtelöö yms….
jotai jännää. Sitte tarjoilun hoitais tarjoilijat mitkä toisi pöytiin ruuat.
Ravintolan design vois olla vaikka
semmone old school amerikkalaisen ravintolan näkönen, valko/musta shakki ruudulliset
lattiat, punasii nahka loosseja ja baarijakkaroita, neon väri lamppuja ja
vastaavaa tai sitte semmone mordernisempikin sisustukseltaan oleva ravintola
vois olla iha jees missä olis ehkä sitte värit vähä hillitympiä ja muutenki
vähä chillimpi ilmapiiri.
Musaa totta kai pitäis olla
soimassa. Tapahtumia vois järjestää niiku vaikka eri juhla pyhinä ja muutenki .
Ravintolan sijainti vois olla Helsingin keskustassa missä kaikenlaiset ihmiset
pääsisivät syömää kyseisiä annoksia. Sitte tehtävässä kysyttiin et miksi
asiakkaat tulee just tähän ravintolaan ja mitkä olis ne erikoiset vetovoima
tekijät nii varmaa voisin sanoo et sisustus, tunnelma , ruoka ja niiku iha
perus tommoset tekijät.
Sitten yksi tehtävään liittyvistä
asioista oli Runebergin päivä ja miten se näkyy kyseisessä ravintolassa ja ajattelin että sitä voisi mainostaa vaikka
ihan julkisesti vaikka ihan perus ständillä ja menuun voisi laittaa vaikka Runebergin
torttu teemasen pirtelön alkoholillisena ja alkoholittomana.
Hei tämä on liikeideana ok. Nyt vain kirjoita itse menu (alku-, pää-, jälkiruoka) sekä ruoka-aine tilauslista.
VastaaPoistaRavintoloissa viiniä on ennen varsinaista tarjoilua tapana maistattaa viinin tilaajalla tai
VastaaPoistaisännällä/emännällä.Viinin kaataminen aloitetaan kunniavieraasta, isännästä tai emännästä, jos niin on sovittu.
Mitä suomalaista ruokaa ja juomaa sinä suositelisit?
VastaaPoista