Koulutehtäviä

TEHTÄVÄ  4.

Ravintolan henkilökunnalla vaaditaan tilanneherkkyyttä ja nopeaa reagointikykyä yllättävissä tilanteissa. Miten asiakaspalvelijana toimit seuraavissa tilanteissa:

A) asiakkaalta putoaa noutopöydästä kerätty salaattilautanen ja salaattikastike lentää toisen asiakkaan vaatteille
: Kysyn jos kyseinen asiakas tarvitsee apua ja autan jos sitä tarvitaan sekä siivoan lattialle pudonneet ruuatB) seurueen isäntä on maistanut ja hyväksynyt tarjoilemasi viinin, mutta yhden vieraan mielestä viinissä on vikaa
: Tarjoan hänelle erillaista viiniä
C) asiakas keskeyttää tilaamansa annoksen syömisen ja alkaa vilkuilla ympärilleen
: Menen kysymään että onki jokin vialla ja autan asiakasta jos voin
D) täyteen varattuun ravintolaa saapuu 8 hengen seurue, jonka varausta ei löydy
: Katson että onko mitään järjestättevissä, ja arvion kuinka kauan menee että paikkoja vapautuu ja toki pahoittelemme asiakkaita


Asiakas väittää, että pihvi on sitkeää ja tarjoilu liian hidasta. Miten hoidat tilanteen?
: Pahoittelen asiakasta ja vien terveiset keittiöön
Ravintolaan saapuu seurue kansainvälisiä asiakkaita. Mitä suomalaisia juomia ja ruokia heille suosittelet?
: Riippuen asiakkaista ja ravintolasta mutta varmaan mahdollisimman suomalaista ruokaa jos he sitä haluavat
Selvitä miten tarjoilet punaviiniä 10 hengen seurueelle, kun emäntänä toimii nainen ja vieraat kaikki ovat  miehiä?
: eka puolille miehistä tarhoillaan ja keskinmäiseksi emännälle ja sitten lopuille miehille
Millä perusteella asiakkaat arvioivat palvelua ruokaravintolassa? Millä perustella itse arvioit kun olet asiakkaana ravintolassa?
: Ruuan maku, ilmapiiri, disaini, palvelun laatu.







TEHTÄVÄ 3.5

Tilausmääräys ja ainekset maalais leivälle

Tilaus : Graham jauhoja 300g ja auringonkukansiemeniä 150g

Ainekset maalais leipään :

Vehnäjauhoja 700g, graham jauhoja 300g, 50g hiivaa, 20g suolaa, 35g siirappia, 150g auringonkukansiemeniä, 600ml vettä, 50g voita






TEHTÄVÄ 3.

Suunnittele tilausmääräys Runebergin päivälle.

Piia Derp                            
Kirkkokatu   12                  
Henkilöstöosasto              
111000 Kaupunki            
Puh.   1223  123  33          
Tilaisuuden ajankohta       Tuloaika : 14.00           Lähtöaika : 19.00
Päivämäärä.                       Torstai 05.02.2015
Juhlapaikka                        Random steak house
Pöytiin tarjoilu
Juomat :                             Sitruunajäävesi, Talon virvokejuomat, Pääruoka Viini : Vieux Château Mazerat 2011
Vierasmäärä                       20
Pöytämuodot                      2 x 10 hengen pöytää
Aikataulu                           Tarjoiliat   klo 12   asiakkaat   14/14.30

MENU :

                                            Alkuruoka
                                     Chicken wingssejä
                                             Pääruoka    
                  Lehtipihvi, ranskalaisilla perunoilla ja coleslawia
                                            Jälkiruoka
                                   Runebergin Vohvelit







TEHTÄVÄ 2.

Eli 4jälle henkilölle suunniteltu menuu Runebergin päiväksi.
(sisältää raaka-aine tilauslistan)


Alkupala   chicken wingssejä 300g.
Maustettu oman maun mukaan, chiliä, kanelia, valkosipulia, suola, pippuri ....etc. paisto vaiheessa voi vaikka lisätä "hieman" sweet chili soossia wingseihi että saa makua lisää.

Pääruoka   Lehtipihvi, ranskalaisilla perunoilla ja coleslawia.
150g per pihvi eli 600g yhteensä, itsetehty maustevoi eli 200g voita, nippu persiljaa ja valkosipulia muutama kynsi, suolaa, pippuria.

Lisukkeet pihvin kanssa coleslaw ja ranskalaisia perunoita.
Puolikas kaali, 2 porkkanaa, 2 omenaa ja majoneesia sekaan. Ranskalaisiin semmone 1kg perunoita, hyvä tapa valmistaa omatekoset ranskikset on ku ettii youtubesta heston blumenthal chips.

Jälkiruoka   "Runebergin Vohveleita".
2 kananmunaa, 3dl vichyvettä, 3dl vehnäjauhoja, 2tl leivinjauhetta, suolaa hyppysellinen, 100g sulatettua voita. Lopuksi eri lisukkeita vohveleille karamellisoidut ananas palat (1 kokonainen ananas), banaani (terttu), tuoreet mansikat (rasia/pari) ja kermavaahtoa (2dl).







Moro vaan kaikille

Sain ensimmäiseksi tehtäväksi tälle kurssille suunnitella oman ravintolan liikeidean.
Päädyin steak house tyyliseen ravintolaan mikä voisi sijoittua vaikka Helsingin keskustaan missä myytäisiin ihan pihvi annoksia, että tyyliin valitset pihvin painon x määrä ja sit siihen lisukkeet. Hinta taso olis sitte isompi mitä painavamman pihvin ostais, juomisiks varmaa olis hyvä perus virvoke hana/pullo joumat, alkoholi juomia sekä kahvi/tee ja voisha niit jälkiruokiiki olla listalla esim jotai pirtelöö yms…. jotai jännää. Sitte tarjoilun hoitais tarjoilijat mitkä toisi pöytiin ruuat.

Ravintolan design vois olla vaikka semmone old school amerikkalaisen ravintolan näkönen, valko/musta shakki ruudulliset lattiat, punasii nahka loosseja ja baarijakkaroita, neon väri lamppuja ja vastaavaa tai sitte semmone mordernisempikin sisustukseltaan oleva ravintola vois olla iha jees missä olis ehkä sitte värit vähä hillitympiä ja muutenki vähä chillimpi ilmapiiri.

Musaa totta kai pitäis olla soimassa. Tapahtumia vois järjestää niiku vaikka eri juhla pyhinä ja muutenki . Ravintolan sijainti vois olla Helsingin keskustassa missä kaikenlaiset ihmiset pääsisivät syömää kyseisiä annoksia. Sitte tehtävässä kysyttiin et miksi asiakkaat tulee just tähän ravintolaan ja mitkä olis ne erikoiset vetovoima tekijät nii varmaa voisin sanoo et sisustus, tunnelma , ruoka ja niiku iha perus tommoset tekijät.


Sitten yksi tehtävään liittyvistä asioista oli Runebergin päivä ja miten se näkyy kyseisessä ravintolassa  ja ajattelin että sitä voisi mainostaa vaikka ihan julkisesti vaikka ihan perus ständillä ja menuun voisi laittaa vaikka Runebergin torttu teemasen pirtelön alkoholillisena ja alkoholittomana.

3 kommenttia:

  1. Hei tämä on liikeideana ok. Nyt vain kirjoita itse menu (alku-, pää-, jälkiruoka) sekä ruoka-aine tilauslista.

    VastaaPoista
  2. Ravintoloissa viiniä on ennen varsinaista tarjoilua tapana maistattaa viinin tilaajalla tai
    isännällä/emännällä.Viinin kaataminen aloitetaan kunniavieraasta, isännästä tai emännästä, jos niin on sovittu.

    VastaaPoista
  3. Mitä suomalaista ruokaa ja juomaa sinä suositelisit?

    VastaaPoista